ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои са най-полезните храни за 60 годишните?

Когато докосвате 60-те  вашият метаболизъм просто започва да работи с бързината на охлюв.

Поради това и вие ще трябва да ядете по-малко, да бъдете внимателни при избора на храна, която ще ви даде най-точното количество хранителни вещества, необходими на тялото. Намаляването на храната не трябва да доведе до намаляване на необходимите хранителни вещества. Ето списък на храни, които трябва да ядете, когато сте в 60-те.

1. Ленено семе

Те са чудесен източник на фибри и омега-3 мастни киселини и са чудесен вариант, ако имате висок холестерол, защото лененото семе има свойството да понижава нивата му. Яжте една супена лъжица ленено семе всеки ден, като можете да ги поръсите върху зърнената си закуска или да ги смесите в плодовия си нектар.

2. Пилешки бутчета

Ами това не е точно за деликатес, но има някои големи хранителни свойства, които са подходящи за тялото си на тази възраст. Намалява болката, причинена от артрит и също така съдържа вещества, които помагат да имате по-млад вид на кожата. Ако не ви харесва идеята да дъвчете пилешки бутчета  – направете пасирана супа и я изпийте.

3. Овесена каша

Овесът сваля нивата на холестерола и е добър избор, ако искате да се предпазите от рисковете на сърдечни атаки. Можете да започнете деня си с овесена каша за закуска и да добавите ядки и плодове, като предварително ги пасирате. Овесът също е богат на фибри, което помага на храносмилането ви.

4. Бадеми

Ядките са чудесен избор на храна и закуска за вас. Просто се уверете, че те не са пържени или осолени. Яжте ги сурови. Тъй като са трудно смилаеми от стомаха – минавайте ги през мелачка за ядки. Те имат етерични масла и омега-3 мастни киселини, от които тялото ви се нуждае.

5. Манго

Това са тропически плодове, които има много фибри, антиоксиданти, калий и каротеноиди. Каротеноидите особено помагат за предотвратяване на свързаната с възрастта дегенерация на макулата. Те са вкусни и полезни за вашето здраве. Направете си от тях сок без да добавяте захар.

Шестдесетте години са възраст, когато трябва да внимавате за здравето си. Яжте по-малко, но се хранете здравословно.

 

Фитнес за по-възрастни хора – често задавани въпроси

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *